Elektrėnų „Versmės“ gimnazija mokslo metų pradžioje turi gražią tradiciją- pasveikina ir apdovanoja edukacine kelione čia besimokančius pirmūnus bei respublikinių olimpiadų nugalėtojus.
Šiais metais rugsėjo 2 dieną geriausiems „Versmės“ gimnazijos moksleiviams buvo padovanota edukacinė kelionė į Valstybės pažinimo centrą Vilniuje.

Čia atvykę mokiniai burtų keliu buvo padalinti į dvi grupes ir dalyvavo programose „Pagaminta Lietuvoje“ bei „Vaizduotė ir pilietiškumas“. Mes patekome į grupę „Vaizduotė ir pilietiškumas“. Užduotis buvo originali ir neįprasta- kuo geriau pasiruošti ir pristatyti savo komandą vyksiančioje „Spaudos konferencijoje“. Pasiskirstėme į šešias grupes po tris mokinius, kiekviena komanda gavo darbo temą: švietimas, skystųjų dujų terminalo statyba, šauktiniai, biudžetas, rinkimai. Ieškodami atsakymų į klausimus naudojomės išmaniosiomis technologijomis, planšetiniais kompiuteriais, todėl dirbti buvo įdomu, o ir aplinka mus supo šiuolaikiška. Suradę atsakymus ir apgalvoję savo grupės pristatymą, visi įsitraukėme į diskusiją. Tuo metu jautėmės išdidžiai, tarsi rimti politikai, net pamiršome, kad mums tik šešiolika metų.
Labai džiaugiamės turėdami galimybę nuvykti į tokias įspūdžių kupinas keliones, kurių metu yra ugdoma mūsų vaizduotė, pilietiškumas, patriotiškumas. Tai galimybė geriau pažinti savo šalį ir, žinoma, ja didžiuotis.

2 c klasės mokinės Laura Kapustinskaitė, Kristina Manomaitytė, Žurnalistų būrelis

TAMO lamalogo logo01 logo wbg emokykla logo 2 LITNET LT soninis MOKYKLOMS eduroam  LOGO Valančiaus vaikai Nuotolinio mokymo sistema logoImagine200 kepure STT  teise