atgal

Interviu su socialine pedagoge Aušra Dimšaite

Orinta Rikterytė, Ugnius Zdanevičius, Erikas Saulėnas: Papasakokite, kas yra socialinis pedagogas? Kokia veikla jis užsiima?
Socialinė pedagogė Aušra Dimšaitė: Socialinis pedagogas - tai vaikų draugas, kuris stengiasi suprasti jauną žmogų, jam padėti įvairiose situacijose, konfliktuose.
O.R., U.Z., E.S.: Ar jūsų darbas sunkus?
A.D.: Manau, kad jeigu darbas yra iš pašaukimo, tai nėra sunku. Nors ... mano darbe būna ir sunkių situacijų.
O.R., U.Z., E.S.: Kas sunkiausia jūsų darbe?
A.D.: Visada norisi padėti, tačiau ne visada pavyksta, nes susiklosčiusios probleminės situacijos dažniausiai priklauso ne tik nuo manęs vienos, bet ir nuo mokinio.
O.R., U.Z., E.S.: Įvardinkite didžiausią gimnazistų bėdą, su kuo jau nebegalima taikstytis?
A.D.: Šiuo metu didžiausios problemos yra šios: žalingi įpročiai, vėlavimas į pamokas, pamokų be pateisinamos priežasties praleidimas. Trys didelės bėdos, o ne viena ... Taigi rūpesčių daug.
O.R., U.Z., E.S.: O kas socialinius pedagogus džiugina? Ar pasitaiko jūsų darbe linksmų akimirkų, o galbūt būna ir lengvų dienų, gerų savaičių ar net puikių metų?
diena juoda, tai kita būna spalvinga! Juk dirbu su vaikais, šalia jų praleidžiu visą dieną. O vaikai įdomūs, išradingi, kūrybingi, emocingi! Galimybė būti tarp tokių žmonių labiausiai ir džiugina.
O.R., U.Z., E.S.: Kaip jūs įsivaizduojate tobulą socialinio pedagogo darbą?
A.D.: Tobulas darbas? Iškyla problema ar problemėlė, o mokiniai, mokytojai, mokinių tėvai ją išsprendžia greitai, nes visi yra atviri, nuoširdūs ir geranoriški.
O.R., U.Z., E.S.: Ko jums būtų galima palinkėti, kad jūsų darbas būtų lengvesnis?
A.D.: Ačiū už kantrybę. Palinkėkite kantrybės dar daugiau!
O.R., U.Z., E.S.: Linkime atvirų, nuoširdžių, geranoriškų mokinių, mokinių tėvų, mokytojų, gal tada ir kantrybės užteks tiek, kiek jos turite!

TAMO lamalogo logo01 logo wbg emokykla logo 2 LITNET LT soninis MOKYKLOMS eduroam  LOGO Valančiaus vaikai Nuotolinio mokymo sistema logoImagine200 kepure STT  teise